DOMEIN LEIEDAL

Kruiskouter 54

8501 Bissegem

056 35 36 77

info@domeinleiedal.be

openingsuren

volg ons ook op

 

 

dressuurlessen

Van wie nog nooit op de rug van een paard zat tot wie regelmatig wedstrijden rijdt: iedereen kan bij ons les volgen op eigen niveau.

Wie nog nooit gereden heeft start vanzelfsprekend bij de beginners. Wie al ervaring heeft rijdt een les mee, daarna wordt met de lesgever overleg gepleegd over de juiste groep. De lesgevers beslissen of ruiters het niveau van de volgende groep bereikt hebben en mogen overgaan.

Groepsrijlessen duren standaard één uur. Er is ook mogelijkheid om privéles te volgen, met eigen paard of een paard van ons.

Voor de groepslessen moet je een half uur op voorhand aanwezig zijn. Rijbonnetjes kunnen in het cafetaria gekocht worden. Je meldt je met een bonnetje aan bij de lesgever, die je een paard zal toewijzen. 

 

[ overzicht van de lesuren ]

 

prebeginners

Kinderen die nog geen 8 jaar zijn maar rijvaardigheid in zich hebben of grote interesse in het paardrijden, kunnen starten bij de prebeginners.

Deze lessen zijn op reservatie gezien er met slechts 8 ruitertjes per groep wordt gewerkt. Een lesgever zal vooraf de rijvaardigheid van je kind testen en kan mogelijks privéles voorstellen vooraleer je kind bij de prebeginners kan starten.

Een andere goeie voorbereiding op deze lessen is de ponyclub. Tijdens deze zaterdagnamiddagactiviteit hebben de kinderen een verkorte rijles van 20 minuten en leren ze via allerlei activeiten en spelen op een correcte en veilige manier omgaan met paarden.

beginnende ruiters

Leren paardrijden op een goede en veilige manier: het kan! Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht. Met de groepslessen voor beginners krijg je de basis van het paardrijden onder de knie. Deze lessen zijn mogelijk vanaf 8 jaar.

Kinderen kunnen eventueel starten met privélessen van een half uur. Dit is de ideale springplank naar de gewone groepslessen voor beginnende ruiters. Voor meer info hierover: contacteer ons telefonisch of via mail.
Vanaf 8 jaar kunnen kinderen ook deelnemen aan de paardrijkampen.

half gevorderde ruiters

Deze ruiters staan al een stapje verder. Je leert je paard beter controleren en leert aangalopperen.

Je paard kunnen losrijden van de groep en volledig individueel kunnen sturen is de doelstelling.

gevorderde ruiters

Gevorderde ruiters kunnen individueel sturen en hebben een betere controle over hun paard. Ze leren verdere africhting en verfijning van de houding en rijtechniek.

Ook training voor wedstrijden en opleidingen komt aan bod. Wie dat wil kan dit ook via privélessen.

Paardrijden is een sport waarin je - gelukkig - nooit volleerd bent!